Taloussankari-peli apuna talousopetuksessa

Taloussankari-peli tutustuttaa oman talouden hallintaan, kuluttamiseen, säästämiseen ja sijoittamiseen.

Taloussankari-peli soveltuu erinomaisesti vuosiluokkien 7–9 yhteiskuntaopin, kotitalouden ja matematiikan oppitunneille. Peli koostuu kuudesta luvusta, jotka pelaaja pelaa järjestyksessä. Jokaisen luvun aikana pelaaja kerryttää tekemiensä valintojen kautta tililleen rahaa ja kokemuspisteitä. Kokonaisuudessaan peli kestää 45–60 minuuttia, mutta pelaamisen voi myös halutessaan jakaa osiin.

Pelata voi puhelimella, tietokoneella tai tabletilla, ja peli on saatavilla sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi.

Taloussankari-pelin ovat suunnitelleet yhdessä Nuorten yrittäjyys ja talous NYT, Nordea ja Pörssisäätiö. Pelin teknisestä toteutuksesta vastaa 10Monkeys.

Taloussankari-kilpailu

Löytyykö juuri teidän koulustanne Suomen kovimmat Taloussankarit? Voit osallistua luokkasi kanssa vuosittain kevätlukukaudella järjestettävään Taloussankari-kilpailuun. Kilpailu on suunnattu 8.-luokkalaisille.

Kilpailuun valmistaudutaan pelaamalla Taloussankari-peliä. Mahdollisuudet pärjätä kilpailussa ovat sitä paremmat, mitä enemmän Taloussankari-peliä on pelattu.

Usein kysyttyä

Peli ei vaadi rekisteröitymistä, ja se on kaikille maksuton.

Peliä pelataan osoitteessa taloussankari.com. Peli toimii kaikilla laitteilla (tietokone, tabletti, kännykkä), eikä pelaaminen vaadi asennusta.

Pelin kokonaiskesto on 45–60 minuuttia. Pelin voi pelata yhdellä pelikerralla tai osissa. Jos haluaa pelata osissa, peli tallentaa suorituksen. Kun peliä jatkaa samalla laitteella, se muistaa, mihin pelaaja on viime kerralla jäänyt.