Taloussankari-kilpailussa kisataan arjen rahataidoista

Löytyykö juuri teidän koulustanne Suomen kovimmat Taloussankarit? Voit osallistua luokkasi kanssa vuosittain kevätlukukaudella järjestettävään Taloussankari-kilpailuun. Kilpailu on suunnattu 8.-luokkalaisille.

Vuoden 2023 Taloussankarit löytyivät Hakkarin koulusta Lempäälästä.

Taloussankari-kisassa kahdeksasluokkalaiset oppivat taloudesta, sijoittamisesta ja työssä käymisestä mukavalla, ikään sopivalla tavalla. Kyseessä on joukkuekilpailu, eli yhteistyötaitoja tarvitaan. Kilpailuun valmistaudutaan pelaamalla Taloussankari-peliä.

Taloussankari-kilpailu on kaksi vaiheinen. Alkukarsinnat järjestetään vuosittain maaliskuussa, ja 10 parasta joukkuetta pääsee finaaliin. Finaali järjestetään Helsingissä toukokuussa. Kilpailuun voi osallistua koko luokan voimin, tai vähintään viiden hengen ryhmissä. Samasta koulusta voi osallistua myös useampi luokka tai joukkue.

Vuonna 2024 Taloussankari-kilpailun kilpailukarsinnat pidetään Rahaviikolla 18.–22.3. kouluissa opettajan valitsemana ajankohtana. Finaali järjestetään 7. toukokuuta Helsingissä.

Voittajien ei tarvitse lähteä Taloussankari-kisasta tyhjin käsin: Voittajajoukkue saa Taloussankari-tittelin ja voittopokaalin. Lisäksi jokainen voittajajoukkueen oppilas saa henkilökohtaiset 50 euron arvoiset stipendit. Edustamalleen koululle he saavat viedä mukanaan 10 tablettitietokonetta.

Taloussankari-kilpailun järjestävät Nordea, Pörssisäätiö sekä Nuorten yrittäjyys ja talous NYT.