Näin tuotot kasvavat

Korkoa korolle -laskuri

Pörssisäätiön laskurilla voit itse arvioida miten paljon säästöjä ja tuottoja voit sijoittamalla kerryttää. Sijoituksen arvonnousuun vaikuttavat etenkin sijoitusaika ja arvioitu vuosituotto.

Korkoa korolle -ilmiö kertoo, kuinka sijoittamisesta saadut tuotot kasvavat. Kyse on siitä, että sijoituksesta saadut korot tuotot alkavat kerryttää korkoa. Mitä pidempi sijoitusaika, sitä enemmän korkoa korolle -ilmiö kasvattaa tuottoja.

Pörssisäätiön Korkoa korolle -laskurilla voit itse arvioida millaiseen tuottoon voi sijoittamalla päästä. Täytä ensin allaolevaan laskuriin alkupääoma sekä kuukausittaiset lisäsijoitukset.

Sijoitussummien lisäksi sijoituksen tuottoon vaikuttaa sijoitusaika ja vuotuinen tuotto-odotus. Jos sijoitat suoraan osakkeisiin, Pörssisäätiö suosittelee kokeilemaan tuotto-odotuksena 8 prosentin vuosituottoa.

Kokeile korkoa korolle -laskuria

Korkoa korolle -laskurin tulokset ovat suuntaa antavia. Laskuri ei huomioi esimerkiksi sijoittamisen kuluja, verotusta tai inflaatiota. Sijoituksiin voi liittyä huomattaviakin arvonvaihteluja suuntaan tai toiseen.