Uusi kouluvuosi käynnistää uuden pörssilähettiläskauden

Syksyn ensimmäiset pörssilähettiläskoulutukset saatiin päätökseen onnistuneesti Tampereella ja Helsingissä. Pörssilähettiläskoulutuksissa toisen asteen opiskelijat oppivat säästämisestä, sijoittamisesta ja oman talouden hallinnasta. Koulutuksen jälkeen pörssilähettiläät vierailevat yläkouluissa jakamassa oppimaansa tietoa yhdeksäsluokkalaisille.

Artikkeli
15.8.2022
Lukuaika
3 min

Pörssitalolla 8.-10.8. järjestettyyn pörssilähettiläskoulutukseen osallistui iso joukko nuoria.

Uusi lukuvuosi on käynnistynyt kouluissa, mikä merkitsee myös uutta pörssilähettiläskautta. Syksyn ensimmäiset pörssilähettiläskoulutukset saatiin päätökseen onnistuneesti Tampereella ja Helsingissä. Yli 30 uutta ja motivoitunutta pörssilähettilästä ovat valmiita kouluvierailuille jakamaan oppimaansa tietoa.

”Pörssilähettiläskoulutuksesta sai huippu hyvää tietoa taloudenhallinnasta, sen merkityksestä sekä tietysti sijoittamisesta! Mielestäni jokaisen nuoren kannattaisi käydä kyseinen koulutus. Sain paljon myös samanhenkisiä ystäviä ja mahtavia muistoja”, tuore pörssilähettiläs kertoi kolmen intensiivisen koulutuspäivän jälkeen.

Opettaja, nyt on hyvä aika kutsua pörssilähettiläät vierailulle!

Pörssilähettiläät kiertävät yläkouluissa syksystä kevääseen kertomassa yhdeksäsluokkalaisille säästämisestä, oman talouden hallinnasta ja sijoittamisesta. Alkusyksy on hyvä aika varata lähettiläät oppitunnille. Moni yhdeksäsluokkalainen on ollut ensimmäistä kertaa kesätöissä ja miettii nyt, mitä tehdä ansaituilla rahoilla. Lähettiläiden esityksen aikana oppilaat kuulevat muun muassa, miten tehdään budjetti ja säästösuunnitelma, miten sijoittamisen voi aloittaa ja miten pörssi toimii. Esitysmateriaalin tekemiseen ovat osallistuneet Pörssisäätiön asiantuntijoiden lisäksi nuoret itse.

”Nuoret osaavat kertoa toisilleen talousasioista innostavalla ja samaistuttavalla tavalla. Yläasteikäiset kaipaavat etenkin käytännönläheistä opetusta oman talouden hallinnasta”, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kertoo.

Pörssilähettiläät ovat valmistautuneet pitämään valmiin 45 minuutin oppitunnin joko paikan päällä tai etäyhteyksin. Pääset varaamaan pörssilähettiläsvierailun luokkaasi täyttämällä tämän lomakkeen.

Toisen asteen opiskelija, hae mukaan syksyn seuraaviin koulutuksiin nyt

Syksyn seuraavien pörssilähettiläskoulutuksien paikat hupenevat jo kovaa vauhtia, joten kannattaa ilmoittautua pikimmiten. Seuraava koulutus järjestetään jo syyskuussa etäyhteyksien avulla. Koulujen syysloman aikana pörssilähettiläskoulutuksia järjestään Turussa ja Tampereella.

Lähettiläskoulutuksessa nuoret oppivat muun muassa säästämisestä ja sijoittamisesta.

”On ollut hienoa huomata kuinka moni nuori on ilmoittautunut jo mukaan pörssilähettiläskoulutuksiin. Järjestämme koulutuksia niin paikan päällä kuin etänä, jotta mahdollisimman moni nuori pääsisi mukaan sijainnista huolimatta. Oman talouden hallinta, säästäminen ja myös sijoittaminen ovat tärkeitä taitoja ja niitä on hyvä alkaa harjoitella jo varhain”, Lounasmeri kertoo.

15-20 -vuotias nuori, hae pörssilähettilääksi täyttämällä tämä lomake. Pörssisäätiö kouluttaa peruskoulun käyneitä 2. asteen opiskelijoita, jotka kiertävät vapaaehtoisina pitämässä oppitunteja 9.-luokkalaisille. Koulutus on maksuton, eikä ennakkotietoja tarvita.

 

Teksti: Emma Viitala
Kuvat: Linnea Karjula