Pörssisäätiö ylpeänä esittää

Parhaiden pörssiyhtiöiden Pörssigaala järjestetään tammikuussa

Pörssisäätiö järjestää tammikuussa kolmatta kertaa parhaat pörssiyhtiöt ja niiden avainhenkilöt palkitsevan Pörssigaalan.

Artikkeli
13.12.2023
Lukuaika
2 min
Pörssigaalassa palkittiin vuoden parhaat pörssiyhtiöt, vuoden Listautuja sekä Nuori sijoittaja.

Pörssisäätiö järjestää tammikuussa kolmatta kertaa parhaat pörssiyhtiöt ja niiden avainhenkilöt palkitsevan Pörssigaalan. Pörssisäätiö kannustaa tapahtumalla pörssiyhtiöitä hyvään hallintoon ja johtamiseen, aktiiviseen sijoittajaviestintään sekä kestävään liiketoimintaan.

Pörssisäätiö järjestää pörssiyhtiöt ja omistajat yhdistävän Pörssigaalan keskiviikkona 31. tammikuuta. Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä pidettävässä tapahtumassa palkitaan vuoden 2023 parhaat pörssiyhtiöt ja niiden avainhenkilöt.

”Nostamme tapahtumassa esille pörssiyhtiöt, jotka ovat vuoden aikana toimineet esimerkillisesti. Kannustamme pörssiyhtiötä toimimaan omistajien, hyvän hallinnon ja kestävän liiketoiminnan kannalta parhaalla mahdollisella tavalla”, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri sanoo.

Pörssigaala järjestetään tammikuussa kolmatta kertaa. Pörssisäätiön kumppaneina tapahtumassa ovat asianajotoimisto Castren & Snellman, johdon suorahakuyritys Mercuri Urval, konsultointi- ja tilintarkastusyritys PwC ja tulevaisuustalo Sitra.

Palkinnot painottavat hyviä käytäntöjä

Parhaat pörssiyhtiöt ja niiden avainhenkilöt palkitaan viidessä kategoriassa. Kategoriat ovat paras hallituksen puheenjohtaja, paras sijoittajasuhdejohtaja, parhaat sijoittajasivut, monimuotoisuuden edistäjä ja kiertotalouden edelläkävijä.

”Omistajan kannalta hallitustyön johtaminen, sijoittajaviestinnän avoimuus sekä liiketoiminnan kestävyys ovat avainasioita. Palkittavia yhtiöitä läpivalaistaan myös numeerisilla mittareilla, kuten tarkastelemalla omistaja-arvon kehitystä ja yksityishenkilöiden omistusosuutta”, Lounasmeri kertoo.

Pörssigaalassa palkitaan myös vuoden listautuja ja nuori sijoittaja. Listautuja-palkinto myönnetään onnistuneimmasta listautumisprosessista. Nuori sijoittaja -palkinto annetaan alle 24-vuotiaalle aktiiviselle ja muitakin innostavalle sijoittajalle.

”Nuori sijoittaja -palkinnolla Pörssisäätiö haluaa muistuttaa talousosaamisen tärkeydestä ja siitä, että osakesijoittaminen sopii myös nuorille.”

Pörssigaalan tuomariston puheenjohtajana toimii Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri. Lisäksi tuomaristossa ovat sijoittajat Jasmin Hamid, Mika Heikkilä, Svenne Holmström, Tom Lindström sekä apulaisprofessori Hanna Silvola.

Kirjoittajat

Sarianna Toivonen Viestintäpäällikkö