Osakesäästötilit vihdoin käytössä!

Artikkeli
1.1.2020
Lukuaika
2 min

Useampien suomalaisten kannattaisi sijoittaa. Nyt nollakorkoisilla talletustileillä makaa noin 90 miljardin euron edestä varoja. Osa säästöistä kannattaisi sijoittaa tuottavampiin kohteisiin. Historiallisesti osakemarkkinat ovat tuottaneet eri omaisuuslajeista parhaiten, noin 7 prosentin vuosituotolla.

Osakesäästötili on uusi tapa sijoittaa suoraan osakkeisiin, ja se sopii muun muassa pitkäjänteiselle osakesäästäjälle, joka sijoittaa kotimaisiin osakkeisiin, suunnittelee pitävänsä varojaan osakesäästötilillä esimerkiksi 10 vuotta tai yli ja joka sijoittaa saamansa osingot uudelleen. Mitä pidempi sijoitusaika on, sitä kannattavammaksi osakesäästötili tulee.

Pitkän aikajänteen vuoksi lapselle tai lapsenlapselle sijoitettaessa osakesäästötili on erinomainen vaihtoehto. Osakkeisiin sijoittavien, opintotukea käyttävien opiskelijoiden kannattaa käyttää osakesäästötiliä. Sama pätee nuoriin, joilla opiskelut ovat vielä edessään. Osakesäästötilin sisälle saadut tuotot eivät vaikuta opintotukeen. Lisäksi osakesäästötili sopii sellaiselle sijoittajalle, joka käy kauppaa ja vaihtaa omistuksiaan vuosittain tai useammin.

Mihin sinä aiot käyttää osakesäästötiliä? Haastamme kaikki osakesäästötilin avanneet kertomaan siitä Twitterissä tai muissa sosiaalisen median kanavissa hashtagilla #OsakesäästötiliAvattu. Autat samalla levittämään tietoa muillekin sijoittamisesta kiinnostuneille!

Vinkkejä osakesäästötilin käyttöön ja osakkeiden valintaan