Maksuttomat oppaat

Kaksi käsikirjaa listautujille

Pörssisäätiön edistää yritysten listaamista pörssiin ja First North -kasvumarkkinalle.  

Listautuminen ja rahoituksen hakeminen markkinoilta on yritykselle luonnollinen askel kasvupolulla. Mitä useampi yritys listautuu, sitä enemmän vaihtoehtoja on sijoittajallakin. Yhteiskunnallisella tasolla listautumisten määrä ennakoi tulevaa talouskasvua.

Pörssilistautujan käsikirja

Pörssilista on markkinapaikkojen kuningas. Sinne hakeutuvat yrityksistä parhaat. Pörssisäätiön Pörssilistautujan käsikirja kertoo, miten listautumisprosessi käytännössä etenee.

Listautujan käsikirja on hyödyllinen perusteos kaikille markkinatoimijoille ja pörssiyhtiöistä kiinnostuneille – myös osakkeenomistajille. Pörssilistautujan opas on päivitetty vuonna 2016.

Käsikirja antaa vastaukset yleisiin kysymyksiin, kuten: Mitä hyötyä yritykselle on listautumisesta? Mitä se maksaa? Miten listayhtiön tulee viestiä? Miten listautumien vaikuttaa verotukseen?

Lataa maksuton opas:

Opas pk-yrityksille: Listautuminen kasvumarkkinalle

Nasdaq First North -kasvumarkkina on viime vuosina kiinnostanut pieniä ja keskisuuria yrityksiä kasvavassa määrin. First North -markkina sopii pysyväksi listauspaikaksi, jos esimerkiksi yrityksen omistajapohjan laajentaminen ei ole tarpeen. Kasvumarkkina on myös hyvä ponnahduslauta päämarkkinalle.   

Pörssisäätiön Listautujan käsikirja kertoo havainnollisten tapausesimerkkien avulla, mitä hyötyä ja velvollisuuksia listautumiseen ja elämään listayhtiönä kuuluu. Listautujan käsikirja on päivitetty vuonna 2022. 

Lataa maksuton opas: