Sijoittajan vero-opas

Mitä sijoittajan tulee tietää verotuksesta? Vastauksia antaa Sijoittajan vero-opas, jota Pörssisäätiö on julkaissut vuosittain vuodesta 1988 lähtien. Vuoden 2021 vero-oppaan tietojen päivittämisessä ovat auttaneet veroasiantuntijat Borenius Asianajotoimisto Oy:stä. Pörssisäätiö kiittää heitä lämpimästi!

Sijoittajan vero-opas on käytössä myös sijoitusalan ammattilaisten perustutkintojen eli APV-tutkintojen koulutusmateriaalina.

Vuoden 2021 Sijoittajan vero-opas opas

Päivitetty Sijoittajan vero-opas on lisätty verkkosivuille 19.1.2021 ja luettavissa sähköisesti. Vero-oppaan tiedot on tarkistettu ja päivitetty ajan tasalle tammikuussa 2021.

Vuosi 2021 alkoi sijoittajan verotuksen kannalta tasaisissa merkeissä, eikä verotuksessa ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Edellinen suuri muutos oli osakesäästötilin käyttöönotto 1.1.2020. Tässä oppaassa osakesäästötili onkin nostettu omaksi luvukseen. Osakesäästötilin tulo yhtenäisti eri finanssisijoitustuotteiden verokohtelua. Suoraan osakkeita omistavalla yksityishenkilöllä on mahdollisuus lykätä osinkojen ja luovutusvoittojen veronmaksua myöhemmäksi käyttämällä osakesäästötiliä. Sijoittajan verotuksen muut keskeiset rakenteet ja verokannat ovat pysyneet ennallaan. Vuonna 2021 pääomatuloverokanta on 30 % ja verotettavan pääomatulon 30 000 euroa ylittävältä osalta 34 %. Pörssiosingot ovat 85-prosenttisesti pääomatuloveron alaisia eli pörssiosinkojen vero on 25,5–28,9 prosenttia.

Vuoden 2020 opas

Alta pääset lataamaan vuoden 2020 Sijoittajan vero-oppaan, jos tarvitset kyseistä painosta APV-tutkinnon tenttiisi.

  • E-kirja: Versio 1 – Reflowable (puhelimelle ja tabletille) LATAA
  • E-kirja: Versio 2 – Fixed (tietokoneelle ja tabletille) LATAA
  • Pdf -versio LATAA

Uusimman oppaan pääset aina lataamaan myös alla olevasta painikkeesta:

Lataa