Sijoittajan vero-opas

Mitä sijoittajan tulee tietää verotuksesta? Vastauksia antaa Sijoittajan vero-opas, jota Pörssisäätiö on julkaissut vuosittain vuodesta 1988 lähtien. Verotus muodostaa merkittävän tekijän sijoittajan toimintaympäristössä.

Sijoittajan vero-opas on käytössä myös sijoitusalan ammattilaisten perustutkintojen eli APV-tutkintojen koulutusmateriaalina.

Vuoden 2020 Sijoittajan vero-opas opas

Päivitetty Sijoittajan vero-opas on lisätty verkkosivuille 31.3.2020 ja on luettavissa sähköisesti sekä e-kirjana.

  • E-kirja: Versio 1 – Reflowable (puhelimelle ja tabletille) LATAA
  • E-kirja: Versio 2 – Fixed (tietokoneelle ja tabletille) LATAA
  • Pdf -versio LATAA

Opas on myöhemmin mahdollista tilata myös painettuna kotiin Pörssisäätiön verkkokaupasta.

Vuoden 2019 opas

Sijoittajan vuoden 2019 verotukseen ei tullut merkittäviä muutoksia edelliseen vuoteen verrattuna.  Keskeiset rakenteet ja verokannat ovat pysyneet ennallaan. Vuonna 2019 pääomatuloverokanta on 30 % ja verotettavan pääomatulon 30 000 euroa ylittävältä osalta 34 %. Pörssiosingot ovat 85-prosenttisesti pääomatuloveron alaisia eli pörssiosinkojen vero on 25,5–28,9 prosenttia. Oppaan päivityksessä on huomioitu lukijoilta tulleet kysymykset.  Oppaaseen muutoksia on tehty erityisesti ajankohtaisiin oikeuspäätöksiin liittyen.  Entisen Talvivaaran, nykyisen Ahtiumin, konkurssi on herättänyt paljon kysymyksiä lukijoissa, joten asia on nostettu myös oppaassa esille.  Lisäksi oppaaseen on sisällytetty virtuaalivaluuttojen tappioiden verokohteluun liittyvä muutos.

Uusimman oppaan pääset aina lataamaan myös alla olevasta painikkeesta:

Lataa