Tietoa korkosijoituksista

Sijoittajan korko-opas

Sijoittajan korko-opas kertoo miten korkoihin voi sijoittaa.

Pörssisäätiön maksuton Sijoittaja korko-opas kertoo kaiken olennaisen korkosijoituksista. Opas keskittyy yksityishenkilöille sopiviin korkosijoituksiin.

Sijoituksia ja omistuksia kannattaa hajauttaa eri omaisuusluokkiin. Kun varoja jakaa erilaisiin ja toisistaan poikkeaviin omaisuuslajeihin, voi tavoitella turvallista ja tasapainoista taloudellista asemaa. Säästöjen tuottoa voi parantaa ja riskejä vähentää, kun tekee valintansa pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti.

Siksi jokaisen osakesijoittajan kannattaa tutustua myös korkosijoituksiin. Moni tuntee korkoja ja osakkeita koskevan säännön: ”Korkojen lasku vähentää kiinnostusta korkosijoituksiin ja lisää osakesijoituksia. Korkojen nousu taas tekee korkomarkkinoille sijoittamisesta houkuttelevampaa ja vähentää kiinnostusta osakkeisiin.”

Sijoittajan korko-opas auttaa hahmottamaan yleisimmät tavat sijoittaa korkotuotteisiin. Oppaassa käydään läpi talletukset, joukkolainat ja myös korkojohdannaiset.

Sijoittajan Korko-opasta käytetään myös sijoitusalan ammattilaisten perustutkintojen koulutusmateriaalina.

Korko-oppaan on kirjoittanut Sirkka-Liisa Roine ja sen päivittämisestä on vuodesta 2011 lähtien vastannut KTT, professori Mika Vaihekoski. Korko-oppaan tuorein versio on vuodelta 2020.