Kuukauden yhtiö: VMP tavoittelee markkinaa nopeampaa kasvua

…jakaa 30–50 prosenttia konsernin liikearvon poistoilla oikaistusta nettotuloksesta. Teillä on miltei 1 100 osakkeenomistajaa. Milloin nykyiset osakkeenomistajat ja potentiaaliset uudet sijoittajat pääsevät kuulemaan teistä seuraavan kerran? Lähiaikoina osallistumme 5.2. Kouvolassa…

Artikkeli
1.2.2019
Lukuaika
3 min

VMP Oyj on suomalainen henkilöstöpalveluyritys, joka tarjoaa kattavan valikoiman henkilöstövuokrauksen, rekrytoinnin ja kehittämisen sekä itsensätyöllistämisen palveluita. Yhtiö on liikevaihdolla mitattuna yksi Suomen johtavista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. VMP pyrkii kattavalla palveluvalikoimallaan vastaamaan työnantajien ja työntekijöiden muuttuviin tarpeisiin ja on kokonaisvaltainen HR-kumppani asiakkailleen. Vuonna 2017 VMP:n liikevaihto oli 109,5 miljoonaa euroa ja käyttökate 9,3 miljoonaa euroa eli 8,5 prosenttia liikevaihdosta.

Keräsitte listautumisannissa noin 30 miljoonan euron bruttovarat. Miten aiotte näitä varoja käyttää, toimitusjohtaja Juha Pesola?

Kerättyjä varoja on käytetty pääomarakenteen vahvistamiseen maksamalla lainoja pois, ja lisäksi on toteutettu strategian mukaisia yrityskauppoja.

Miten erotutte kilpailijoistanne?

VMP:n palvelutarjooma on erittäin laaja ja kokonaisvaltainen. Liiketoimintamallimme on hyvin skaalautuva, asiakaskuntamme on erittäin tasapainoinen niin maantieteellisesti kuin toimialoittainkin ja henkilöstömme on mitatusti hyvin tyytyväinen.

Liiketoimintanne jakautuu henkilöstövuokraukseen, toisena itsensä työllistämiseen ja kolmantena rekrytointiin ja organisaation kehittämiseen. Millä palvelualalla näette eniten kasvumahdollisuuksia tulevaisuudessa?

Uskomme suurten trendien tukevan toimialan kasvua kokonaisuutena. Työelämän muutokset synnyttävät jatkossakin uusia liiketoimintamahdollisuuksia kaikilla palvelualueillamme. Julkisen ja yksityisen sektorin roolit niin kutsuttujen kasvupalveluiden tuottamisessa ovat myös muuttumassa ja näkemyksemme mukaan muutos on meidän toimialallemme suuri mahdollisuus.

Henkilöstövuokrausyritykset ovat olleet esillä tänä vuonna. Enersense International listautui huhtikuussa, ja Smile Henkilöstöpalvelut harkitsi listautumista syksyllä. Mistä tämä henkilöstövuokrausyritysten listautumistrendi on mielestänne tullut?

Oma toimintamme on tänä päivänä jo paljon muutakin kuin henkilöstövuokrausta. Uskon, että parhaiten menestyvät yritykset tarjoavat jatkossa laajasti erilaisia palveluita. Muitten yritysten syihin listautua emme ota kantaa, mutta oman näkemyksemme mukaan toimiala on konsolidoitumassa, ja uskomme, että listattuna yhtiönä meidän mahdollisuudet toteuttaa strategiaamme paranevat.

Millaisia pitkän aikavälin tavoitteita teillä on ja mikä on osingonjakopolitiikkanne?

Pitkän aikavälin tavoitteena on kasvaa markkinaa nopeammin. Kannattavuuden osalta tavoittelemme 10% oikaistua käyttökatetta. Velkaantumisasteemme tavoitetaso on noin 1.5* (nettovelka/oikaistu käyttökate). Osinkoa on tarkoitus jakaa 30–50 prosenttia konsernin liikearvon poistoilla oikaistusta nettotuloksesta.

Teillä on miltei 1 100 osakkeenomistajaa. Milloin nykyiset osakkeenomistajat ja potentiaaliset uudet sijoittajat pääsevät kuulemaan teistä seuraavan kerran?

Lähiaikoina osallistumme 5.2. Kouvolassa järjestettävään sijoittajailtaan sekä Danske Bankin asiakastilaisuuteen 5.3. Inderes seuraa meitä aktiivisesti ja olemmekin heidän roastissaan mukana 7.3. Pörssitalolla meitä voi tulla jututtamaan 18.3. järjestettävässä Nasdaq Helsingin Pienet yhtiöt-tapahtumassa. Toki sitten vuosikokouksessamme 28.3. olemme kaikkien osakkeenomistajien tavattavissa perusteellisemmin.

Pörssisäätiö ja Nasdaq Helsinki esittelevät säännöllisesti Kuukauden pörssiyhtiön. Tavoitteena on tehdä erilaisia pörssiyhtiöitä tutuksi. Usein esille nostetaan esimerkiksi tuoreita listautujia tai juhlavuottaan viettäviä yhtiöitä. Valinta ei ole sijoitussuositus.

Lue myös edellisten kuukausien yhtiöistä:

2019

2018

2017